Azt hiszem, megvan az a kenyér recept, amit ki merek majd próbálni kenyérformában megsütve, mert szerintem sikerülni fog. És megvan az a kenyér, aminek az állaga nagyon hasonló a "hagyományos" kenyéréhez, tehát aki szeretne finom, puha, gluténmentes kenyeret sütni, annak csak ajánlani tudom.
Ebből készült (mivel éreztem, hogy ez nagyon oké lesz, rögtön dupla adagot sütöttem) a dupla adag:
- 4 ek szezámliszt
- 4 ek tökmagliszt
- 4 ek kókuszreszelék
- 4 ek lenmagliszt (minden lisztből az evőkanál púpozott)
- 4 csapott ek útifű maghéj (szerintem enélkül is jó lenne, majd kipróbálom)
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- himalaj*a só
- őrölt fekete bors
- 4 dl langyos víz
- 2 ek oliva olaj
- 8 tojás
- A tojásokat szétválasztottam.
- A fehérjét pici sóval keméyn habbá vertem. Félretettem.
- Egy nagy tálban minden más alapanyagot összekevertem kanállal.
- A masszához (és még mindig nem Felipe) kevertem a tojásfehérje habot.
- Mivel nem mertem elsőre kenyérsütő formában kipróbálni, a nagy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem, elegyengettem a tésztát.
- A negyedére szezámmagot, a másik negyedére tökmagot szórtam.
- 30 percig sütöttem gázsütő legmagasabb fokozatán, előmelegítettem előtte a sütőt.
(Alapötlet: Szakály Mariann)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése