Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. május 7., kedd
Recept: Kókuszkenyér
6 tojást, 3 ek mézet, 1 vaníliarúd kikapart belsejét habverővel habosra mixeltem.
75 g mandulát és 200 g kókuszreszeléket együtt apróra őröltem, hozzáadtam fél zacsi sütőport.
A száraz keveréket a nedveshez öntöttem, jól összedolgoztam, 5 percig állni hagytam.
Kókuszzsírral kikent kis tepsibe tettem, 10 percig kb 170 fokon, majd 20 percig kb 140 fokon sütöttem.
Az eredeti recept (Pocak Panna paleo konyhája) 26 cm-es kenyérformához szól, 10 percig 170 fokos, majd 40 percig 140 fokos sütéssel. Mivel nekem nincs olyan formám, és laposabb lesz a kenyerem, nem sütöttem olyan sokáig.
Szeletelés előtt meg kell várni, hogy teljesen kihűljön.
Én persze nem bírtam ezt kivárni: egy csodásan szeletelhető, illatos készítmény lett :-)
Nekem így 16 szelet lesz.
1 szelet: 161 kcal, 5g F, 8g CH, 13g zsír
Timi szerinted működne zsírtalanított kókuszliszttel is? Abban kevesebb a kalória, igaz, a ch viszont több, mint a kókuszreszi.
VálaszTörlésA puding próbája. . . Kérdezted már a Lisz. . . csopiban? Lehet, hogy valaki már ki is próbálta. :)
Törlés