Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. április 4., csütörtök
Boszisüti maradék rizsből, tojássárgájából
Maradt vagy 6 tojássárgájám eddig a héten, szépen gyűjtöttem őket a hűtőben. Ma pedig maradt rizs (80 g körüli, főtt, barna). A tojássárgákhoz adtam kevés xilitet és kevés folyékony édesítőszert, hozzákevertem a maradék rizshez. Két tojás fehérjét kemény habbá vertem (a sárgák mentek a rizsre), hozzáforgattam a rizses masszához egy csipet sütőporral. Kis tepsibe öntöttem, addig sütöttem, amíg a teteje megpirult.
Ajándékba szánom, szerintem finom lehet (az illata nagyon jó).
Lehet turbózni mazsolával, kókusszal, egyebekkel, én most a legegyszerűbb verziót készítettem, mivel a cél a maradékok felhasználása volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése