Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2012. október 2., kedd
Uzsonna: Saláta + Avokádó saláta recept
Egy nagy tál vegyes salátát ettem egy teáskanál mézzel lecsurgatva, almaszeletekkel.
50 kcal
1.2 g F
10 g CH
0.1 g zsír
Avokádós saláta recept:
Hozzávalók sok személyre:
"1 közepes avokádó
1 piros színű kaliforniai paprika
1 sárga színű kaliforniai paprika
1 zöld színű kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma (hogy minél színesebb legyen)
1 darab paradicsom
kis csokor petrezselyem (igazából 8-10 szár)
1 gerezd fokhagyma
1 citrom frissen facsart leve
1 kávéskanál só
Az avokádót szétnyomkodjuk, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk majd az egészet jól összekeverjük.
Kis csészével kupacot raktam egy salátával és csírákkal körberakott tányérra, ez volt a szombati ebédem, krékerrel, paradicsommal. Anti salátaként ette a neki készített főtt ételhez.
Legközelebb apróbbra vágom a zöldségeket, még kevesebb avokádót teszek bele, és tölteléknek fogom felhasználni ezt a salátát. Paprikába, paradicsomba, esetleg uborkába töltve, kicsi mennyiségben szerintem nem lesz vele probléma.
Kis csészével kupacot raktam egy salátával és csírákkal körberakott tányérra, ez volt a szombati ebédem, krékerrel, paradicsommal. Anti salátaként ette a neki készített főtt ételhez.
Legközelebb apróbbra vágom a zöldségeket, még kevesebb avokádót teszek bele, és tölteléknek fogom felhasználni ezt a salátát. Paprikába, paradicsomba, esetleg uborkába töltve, kicsi mennyiségben szerintem nem lesz vele probléma."
(Forrás: http://gittarawfood.blogspot.hu/2009/10/szines-avokado-salata.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése