2012. július 21., szombat

Paprika

Az inkák is ismerték, Kolombusz orvosa hozta magával Amerikából, hazánkba a törökök hozták a 16. században, Szentgyörgyi Albert fedezte fel benne a C vitamint, van csípős, van kaliforniai...



Baldachinos paprikáim



Hogy mire jó azon kívül, hogy finom? Foghúsvérzésre, fogínysorvadásra, krónikus fáradtság ellen, élénkíti az anyagcserét, trombózisgátló, megakadályozza az érelmeszesedést...

Szépülni szeretnél? Használj paprika tartalmú szereket, hiszen regeneráló, kötőszövet-erősítő, tisztító, bőrpezsdítő hatása is van.

100 grammja tartalmaz: 1.2 g fehérjét, 0.2 g zsírt, 4.8 g CH, 9 mg kálciumot, 22 mg foszfort, 213 mg káliumot, 13 g nátriumot, 0.7 mg vasat: És a vitamintartalma: 420 mg A vitamin, 128 mg C vitamin, és B1 és B2 vitamint is tartalmaz.

Miért jó enni? Én pl. szeretem. De ha csípős paprikát eszel, az íze csökkenti az étvágyat. :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése