Gyors vacsora.
Alapanyagokból, amik voltak itthon:
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes sonkahagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 1 kis üveg házi paradicsomlé
- 1 ek garam masala
- 1 ek sambhar masala
- vegeta
- só
- bors
- olaj
- 3 ek 20%-os főzőtejszín
- sajt
Az olajon dinsztelni kezdtem a laza szeletekre vágott hagymát, és ahogy megpucolódott a többi szerepló, úgy adogattam szépen sorban őket a hagymához, ezeket sem daraboltam apróra (mind keresztanyumtól :) ). Kicsit pirultak, utána ráöntöttem a paradicsomlevet (ezt még anyu tette el 2019-ben), jöhettek a fűszerek. (A masalákat neten is, pl. a Krisna-völgy webshopban is meg lehet venni.) Amikor összerottyant, kapott még annyi vizet, hogy ne lepje el teljesen. Készre főztem (hamar megy). Levettem a tűzről, botmixerrel pépesítettem. Belefolyattam a tejszínt, kavartam rajta egyet (közben megfőztem a tésztát, elkészítettem a salátát) és tálaltam. A tetejére reszelt sajtot szórtam volna, de mivel elfogyott, kapott egy kis kék sajt morzsalékot.