2016. február 1., hétfő

Jól átvariálható süti ötlet/Chocolate Donuts with Peanut Butter Glaze


Chocolate Donuts with Peanut Butter Glaze
1 1/4 cups peanut flour (non-defatted)

*if using defatted peanut flour, see extra directions below

1/3 cup cocoa powder

1/4 cup granulated erythritol

1 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

1/2 tsp salt

2 large eggs, lightly beaten

2 tbsp coconut oil, melted

1/2 tsp vanilla extract

8 drops stevia extract

1/4 cup almond milk
Glaze:

2 tbsp peanut butter

2 tbsp whipping cream

2 tbsp almond milk

1 tbsp powdered erythritol

6 drops stevia extract
Garnish:

2 tbsp chopped peanuts
Preheat oven to 325F and grease a donut tin.
In a large bowl whisk together peanut flour, cocoa powder, granulated erythritol, baking powder, baking soda, and salt. In another small bowl, whisk together eggs, coconut oil, vanilla and stevia. Add egg mixture to peanut flour mixture and stir until thoroughly combined. Add almond milk and stir until smooth.

*If you are working with defatted or partially defatted peanut flour, you will need to add additional liquid. Simply add more almond milk, 1 tbsp at a time, until you get a consistency like muffin batter.
Fill holes of donut tin 2/3 full (you will likely have to do 2 batches). Bake for 18 to 20 minutes, or until set and donuts spring back when touched. Let cool in pan 5 minutes and then flip out onto a wire rack to cool completely. Repeat with remaining batter.
For the glaze, place peanut butter in a microwave-safe dish, and warm gently in 20-second intervals until peanut butter is very soft. Stir in whipping cream and almond milk until smooth and well combined. Stir in powdered erythritol and stevia. Spread glaze onto donuts with a knife. The glaze won’t be pourable, but is should be fairly thin and spreadable. If you find yours too thick, add another tablespoon of almond milk until it thins out a bit.
Sprinkle with chopped peanuts.
Makes 9**. Each donut has a total of 12g of carbs and 2g of fiber, but only 6.7g of carbs if you subtract erythritol. Total net carbs = 4.7g.
**Not all donut pans are created equal. Mine is made by Fox Run and appears to be somewhat smaller than those made by Wilton, although it is not a mini-donut pan. So you may only get 6 donuts out of this recipe.

Read more at http://alldayidreamaboutfood.com/2011/07/chocolate-donuts-with-peanut-butter-glaze-low-carb-and-gluten-free.html#U8Fy2M8Esjf6Sa2K.99

Hétfő, Magyarország 4.


Hú, iszonyatosan fáradt vagyok. Pénteken repültem haza Németországból, de úgy érzem magam, mintha gyalog jöttem volna. Azért a kábé húsz nap nem-alvás nem múlik el nyomtalanul. Olyan izomlázam van, hogy ihaj, leginkább semmihez nincs kedvem, energiám. Azért egész délelőtt a városban voltam, ügyeket intéztem, nem is fért bele minden. Ebédfőzés, aztán kipurcantam. Ma nem szenvedek az ágyba kerüléssel kilencig, mint tegnap, amint úgy érzem, kámpec, vízszintbe teszem magam. És holnap reggel összerakok magamnak valami nagyon egyszerű, megvalósítható tervet, mert sűrű lesz a február eleje (de még mennyire!, például vár rám 2000 km buszozás is a januári 3000 km-es utazásaim után), 18-án pedig már repülök is vissza. (Azon azért ma erősen elgondolkodtam, hogy megéri-e ezen a helyen ilyen kevés alvással ezt a pénzt megkeresni...) Étkezési és mozgás tervet is össze kell dobnom, anyagilag a mostani fizummal kerültem mínuszból a nullára, így nem vigéckedhetek. (Szerencsére visszautalták Ausztriából - három hónap huzavona után - a túlfizetett TB pénzt, az csisszre elég lesz a kocsi kötelező vezérműszíj cseréjére és műszakijára.)

R: pár darab szezám snack
E: sült hal, kis krumplipüré, saláta, sült zöldség
V: 2 szelet sajt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha