Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2015. október 7., szerda
Bölcs
Hogy várhatod, hogy valaki szeressen, ha te nem szereted saját magad?
Boldognak kell lenned saját magaddal.
Nem számít, mit látsz kívül, az számít, ami belül van.
Ma smink nélküli fotót teszek fel.
Tudom, hogy vannak ráncok a bőrömön, mégis azt akarom, hogy ma láss ezen túl.
Át akarom ölelni valódi énemet és azt akarom, hogy te öleld át azt, aki vagy, amilyen vagy, és szeresd magad olyannak, amilyen vagy.
Julia Roberts
forrás
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Kedd: pörgés, hírek...
Ezerrel megy a Garázsvásár. Egész nap kérdésekre válaszoltam, mértem, csomagoltam, dobozoltam, telefonáltam, postáztam. Közben csináltam a dolgomat. Reggelit nem ettem, nem voltam éhes, csak szomjas. Ebédre már csak ki kellett valamit találni, meg is éheztem, és valami újra vágytam. Így lett a kaja egy pizza kísérlet, ami jól sikerült.
Délután aztán jött a várva várt telefon: úgy készüljek, hogy pénteken kezdem az új munkát Bécsben. Semmi részletet nem tudok még, csak annyit: két napom maradt itthon. Így a többi mellett újabb csomagolásba kezdtem: az osztrák csomag összepakolásába.
Boldogan és nagyobb, majd kisebb izgalommal terítettem ki a cuccosomat az ágyra, válogattam. Rutinos pakolónak számítok, viszont most úgy megyek két hétre, hogy fogalmam sincs, lesz-e saját fürdőszobám, készülnöm kell hideg és melegebb időre is, de a leglényegesebb: úgy kell minimális cuccot vinnem, hogy mindezt nagy valószínűséggel haza is hozom. Szerdán készre pakolom a csomagot, hogy legyen még egy szabad napom.
Az új munka egyik fontos elem lesz az étkezés. Nem tudom, lesz-e itt is saját hűtőm, így hűtős cuccokat nem vihetek. Nem tudom, itt mit jelent majd a teljes ellátás, ha E-hez hasonlóan nem tudják, akkor majd megmutatom. Viszont készülök kis túlélő csomaggal, biztos, ami biztos alapon. Nem lesz ideális, de vész megoldásnak rendben: mandula, mogyoró, töpörtyű, kolbász. És sütök egy szezámos snacket és fél adag kenyeret is.
Reggeli: -
Ebéd: pizza
Vacsora: töltött káposzta
Mozgás: -
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Az új munka egyik fontos elem lesz az étkezés. Nem tudom, lesz-e itt is saját hűtőm, így hűtős cuccokat nem vihetek. Nem tudom, itt mit jelent majd a teljes ellátás, ha E-hez hasonlóan nem tudják, akkor majd megmutatom. Viszont készülök kis túlélő csomaggal, biztos, ami biztos alapon. Nem lesz ideális, de vész megoldásnak rendben: mandula, mogyoró, töpörtyű, kolbász. És sütök egy szezámos snacket és fél adag kenyeret is.
Reggeli: -
Ebéd: pizza
Vacsora: töltött káposzta
Mozgás: -
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Pizza
Hozzávalók (egy nagy vagy két kis adaghoz, 4 szelet):
# 3 M-es tojás # fél csomag (6g) sütőpor # pár csepp citromlé # 3 púpozott evőkanál tápióka keményítő # 80g krémsajt # pár csepp olíva olaj # a feltéthez bármi ízlés szerint (én paradicsompürét, hagymát, gombát, paprikát, paradicsomot, sonkát, olívabogyót, sajtot használtam)
Elkészítés (kb 1 óra):
# A tojásokat szétválasztottam.
# A fehérjét a sütőporral és a pár csepp citromlével 3-4 percig kemény habbá vertem.
# Egy tálban a tojások sárgáját összemixeltem a tápióka keményítővel.
# Jött a krémsajt, amit szintén hozzámixeltem.
# A mixre öntöttem a felvert fehérjét, egy fa spatulával óvatosan összekevertem.
# Kis, szilikon tortasütő formába öntöttem, amit előtte -a biztonság kedvéért- pár csepp olívaolajjal kikentem. (Aki laposabb tésztát szeretne, tegye nagyba.)
# 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem. Ekkor kivettem a sütőből és rátettem a feltétet.
# Visszatettem a sütőbe és addig hagytam bent (szintén 180 fokon), amíg a sajt kezdett ráolvadni-barnulni.
# Szépen, könnyen szeletelhető pizzát kaptam.
Megjegyzések:
# Mivel a tészta "semleges ízű", a feltét lehet bátran fűszeres.
# A tésztába mehet só, esetleg bors is.
# Elbír több paradicsom szószt több oreganóval.
# Akinek több szénhidrátra van szüksége, a tésztába tehet lisztet, 3-5 púpos evőkanálnyit is elbír szerintem.
# Ha ropogósabb tésztát szeretnél, tedd nagyobb formába ezt a mennyiséget.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha