2015. szeptember 9., szerda

Spenót-paradicsom-avokádó saláta


Hozzávalók (1 főre):

# marék spenót levél # 1 paradicsom # 1/5 avokádó # fél kis vöröshagyma # 1 ek (fehér) balzsamecet # 1 ek olívaolaj # só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

# A spenótot megmossuk, darabokra tépkedjük, tálba tesszük.
# A paradicsomot megmossuk, daraboljuk, a spenótra tesszük.
# Az avokádó szeletet levágjuk a gyümölcsről, a héját lehúzzuk, daraboljuk, a paradicsomra tesszük.
# A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, rátesszük a többi cuccra.
# Sózva, borsozva, az olajat és az ecetet ráöntve kézzel átforgatjuk.

Az avokádóról itt olvashatsz.

Avokádós receptek:

Színes spenót saláta itt.
Töltött tojáspalacsinta itt.
Saláta itt.
Gyors spenótos vacsora itt.
Avokádó saláta itt.
Turbó avokádó saláta itt.
Avokádóban sült tojás itt.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Rumos szelet (cukkiniből)



Hozzávalók (16 szelethez):

# 500g cukkini pép # 2 tojás # fél csomag (7.5g) sütőpor # pár csepp citromlé # 50g gesztenyeliszt (vagy bármilyen liszt, ami beleillik az étrendedbe és ami hasonlóan működik, mint a hagyományos fehér finomliszt) # vanília # rum aroma (ízlés szerint, én tettem bele bőven) # 1 ek kókuszzsír (vagy sertészsír, esetleg olaj) # 2 ek eritrit (vagy más édesítő) # 10g kakaópor


Elkészítés:

# A cukkinit (nekem 3 db közepes volt) meghámoztam. A magházat nem távolítottam el, mert nagyon zsenge növénykék voltak. Feldaraboltam, aprítógépben pépesre zúztam. Beletettem egy nagy tálba. (Azért szeretek nagy tálat használni, mert abban kényelmesen lehet dolgozni.)

# A cukkinihez adtam a többi hozzávalót. (A sütőporra jön a pár csepp citromlé.) Összekevertem egy kanállal.

# Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntöttem.

# (Villany sütőben) 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem. (Érdemes tűpróbát végezni.)

# Éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Reggel 16 szeletet vágtam belőle.

Semmiféle cukkini íze nincs :)

Tápértéke (1 szelet): 39 kcal, 2g F, 4g CH, 2g zsír

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha