07. 29-
(Ausztria, 4. hét)
|
H
|
K
|
SZ
|
CS
|
P
|
SZ
|
V
|
R
|
kolbászos tojás
|
kolbászos tojás
|
kolbászos tojás
|
kolbászos tojás
|
sonkás tojás
|
gombás tojás
|
sonkás tojás
|
E
|
cukkini krémleves
|
zöldség krémleves
|
sült répa, saláta
|
mákos részta
|
cukkini spagetti
carbonara
|
gomba-pörkölt,
petrezselymes cukkini
|
|
U
|
mákos-diós-meggyes
süti
|
mákos-diós-meggyes
süti
|
kakocsinta
|
banacsinta
|
sonkás tojás
|
banacsinta
|
|
V
|
cukkini krémleves,
sonkás tojás
|
zöldség krémleves,
sonkás tojás
|
zöldség krémleves,
sonkás tojás
|
tonhal saláta
|
spenót-tekercs,
párolt zöldség
|
kurkuma szószos
karfiol
|
spenót, tojás
|
Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. július 31., szerda
Napi menü
Almacsinta
Na, kérem, gyorsan, ügyesen, kevés mosogatással finomat? Jó kkérdés. A válasz pedig: almacsinta! :)
Hozzávalók (2 darabhoz):
- 2 tojás
- 1 alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve, a leve kinyomkodva
- 2 ek víz
- eritrit, fahéj (avagy más töltelék) ízlés szerint
- kevés kókuszzsír a sütéshez.
- A 2 almacsintának 2 külön edénykében (hogy ne kelljen a serpenyőbe öntéskor méricskélni, hogy mennyi is ennek akkor most pontosan a fele) összekevertem 1-1 tojást 1-1 ek vízzel, az alma felével.
- Forró kókuszzsírra tettem, kanállal gyorsan elegyengettem.
- Nagy lángon mindkét felét átsütöttem.
- Fahéjjal és eritrittel szórtam meg még forrón.
- Feltekertem és mind megettem :)
1 db tápértéke (90g almával, 0.5 tk fahéjjal számolva): 168 kcal, 7g F, 15g CH, 9g zsír