2013. április 19., péntek

90/12. Napi menü

Ez volt a mai menüm.

Azzal az elgondolással álltam neki a mai napnak, hogy elhagyom a zabot az étrendből, és ebéd után nincs CH bevitel pl. tk kenyérből. Többen javasolták, egy próbát megér.

Hozzá kell tegyem: a reggeli után még ebédkor sem voltam éhes. De ebédeltem fél 12-kor (itt akkor van ebédidő), és ezután megtörtént, ami mindig: iszonyatosan éhes lettem. Pedig nem keveset ettem ebédre, de fél óra múlva kopogtak a szemeim az éhségtől. Így az uzsonnát is fél órával idő előtt ettem meg, és még utána is az ájulás környékezett. "Lecsekkoltatom" a napi étrendemet, mert az ember sokszor nem látja a fától az erdőt. Így kiderült: CH mehetett volna több ebédre.

Szóval.

Reggeli: omlett (2 tojás, 2 tojásfehérje), 1 szelet tk kenyér, tejeskávé
Tízóraira 1 paprika és 1 paradicsom lett volna, de nem ettem meg, mert egyáltalán nem voltam éhes.
Ebéd: 100 g párolt zöldség, 50 g brokkoli, 50 g karfiol, 100 g sült tofu, 50 g sült csirkemell

 
Uzsonna: 200g natúr joghurt, 1 adag fehérjepor

 

 Aztán a szokásos napi séta, ami előtt a vacsiadagból csippantottam pár falat sült csirkét, mert félő volt, hogy elájulok séta közben (pedig még a b@zi nagy ernyőt is tartanom kellett közben).


 
Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, csak 150 g hús, és tofu nem volt.
 
1370 kcal, 132 g F, 79 g CH (eszement kevés, nem csoda, ha az ájulás kerülgetett), 44 g zsír.
 
Tanulság:
  •  reggelire ehetek kevesebbet is, hogy beleférjen a tízórai (zöldség) és jólessen az ebéd
  • ebédre mehet több CH
  • a napi CH-omat meg kell emelnem
  • sztem az egész napi bevitel kevés, ezért (is) raktározhat a szervezetem és növeszti a mislen alakot
  • ma nem volt edzés, és az izmaim sokkal jobban érzik magukat
  • még pár napig megpróbálom a mai étrend alapot (no zab, délután no konkrét CH), de ez a mai így, ahogy volt, egy konkrét kínzás...
    

90/11. Napi menü

Ez a tegnapi, április 18-i menüm.

Óriási gondom, hogy bárhogy eszem, bárhogy edzek, zsírosodom. Tegnap kértem, és kaptam is tippeket, sőt ma is. És folytatom tovább a tippek gyűjtését, és kipróbálok pár javasolt dolgot.

Reggeli: 40 g zabkása, 1 adag fehérjepor, tejeskávé
Tízórai: 1 alma
Ebéd: 100 g krumplipüré, 150 g sült csirkemell, saláta
Uzsonna: 1 saját bagett, sajtkrém, paprika

És itt jött el az a pont, amikor már eszement éhes voltam. Amúgy is délután leszek éhes és este már nagyon az vagyok, de tegnap már nagyon-nagyon.

Vacsora: omlett (2 tojás és 2 tojásfehérje), paprika, paradicsom
+ amit nem terveztem: 2 szelet tk kenyér.

Nem katasztrófa, de az alacsony CH-tól szenvedek, rettenetesen...

Napi natura - sós vizes lábfürdő

kép


"Évente két kúra, tavasszal és ősszel és szervezetünket alaposan kitisztul. Készítsünk hetente háromszor természetes, adalékmentes sóból 10 %-os, 40 C fokos vizet vacsora után két órával, amiben alkalmanként 30 percig áztassuk lábunkat. A víz érjen a bokánkig, talpunk jól melegedjen át, táguljanak pórusai. A víz színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenedett. Ha sárgás, akkor a vese, húgyhólyag, ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok, ha barna, a májfunkciónkkal vannak problémák. A zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal, ha sötét színű, akkor a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki. Ez a természetes gyógymód felér egy csodával, minden mellékhatás nélkül. Aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne!" (Forrás: itt.)

Napi tipp

 
Csirke/ Kókuszos csirke
 
Coconut Chicken Fingers Recipe
Photo: John Autry

Ingredients


  • 4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breast halves, cut into 1/2-inch-thick strips
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon ground red pepper
  • 1 cup rice flour
  • 1 cup whole buttermilk
  • 1 large egg
  • 1 1/2 cups unsweetened flaked coconut
  • 3 tablespoons canola oil
  • Sweet chile sauce (optional)

Preparation


  1. 1. Sprinkle chicken with salt and pepper. Place flour in a shallow dish. Combine buttermilk and egg in a shallow dish, stirring well. Place coconut in a shallow dish. Dredge chicken in flour; shake off excess. Dip chicken in egg mixture; dredge in coconut.
  2. 2. Heat a large skillet over medium-high heat. Add oil to pan; swirl to coat. Add chicken to pan; cook 6 minutes or until done, turning to brown. Serve with chile sauce, if desired.