Hozzávalók 2 rúdhoz
1 csomag ( 2x2 lap) fagyasztott
vagy 4 hagyományos réteslap
1000 g sárgarépa
3 alma
2 kávéskanál fahéj
160 g cukor
2 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
A kenéshez olaj, tejföl.
Megtisztítjuk a sárgarépát,
meghámozzuk az almát, és eltávolítjuk a magházát. Nagyobb lukú reszelőn
lereszeljük mindkettőt. Hozzáadjuk a cukrot, sót és a fahéjat. Felhevített
olajon addig pároljuk, amíg meg nem puhul, és el nem párolog a leve, majd
kihűtjük a tölteléket.
Vékonyan megkenünk olajjal egy
réteslapot, ráteszünk egy másikat, és egyenletesen elterítjük rajta a töltelék
felét. Bejgliszerűen feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.
Megkenjük a tetejét tejföllel,
hogy sütés alatt ne száradjon ki a tészta. Forró sütőben 15-20 perc alatt
megsütjük. Melegen szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
(Kép és recept innen.)