2013. augusztus 27., kedd

Új fejezet 16. nap

1. nap edzés itt, napi menü itt.
2. nap edzés itt, napi menü itt.
3. nap edzés itt, napi menü itt.
4. nap edzés itt.
5. nap edzés itt.
6. nap edzés itt, napi menü itt.

1. hét, eredmények itt.

8. nap itt.
9. nap itt.
10. nap itt.
11. nap itt.
12. nap itt.
13. nap itt.
14. nap itt.

2. hét, eredmények itt.

15. nap itt.


Egy-két napja egyetlen gondolat jár a fejemben: DELETED. Hogy törlöm a blogot, törlöm a céljaimat, benyomok az arcomba ezer krémest, nyolcvan pizzát, egy karton IGAZI kólát, soha többé nem eszem húst, tízezernyi apró darabra aprítom a fürdőszobamérleget, milliméteres miszlikekre vagdosom a centit, majd ezt folytatva hazamegyek, és boldogan élek, amíg meg nem halok. Mert úgy érzem, csak szerencsétlenkedek itt, próbálkozgatok, mégsem jutok egyről a kettőre. Mert egy idő után eszement fárasztó állandóan kaját tervezni, számolni, JÓL vásárolni, JÓL főzni, JÓL edzeni, előre főzni, végighallgatni azt az eszement sok baromságot és nem tudom, minek nevezzem "féltést" az életmódommal kapcsolatban. Mindig olvasni, tanulni, figyelni, odafigyelni, mutatni, megmutatni... Igen: elfáradtam. Elsősorban agyban. Sokszor úgy érzem, nem vagyok "normális". Már sokszor nem tudom, hhogyan kéne ennem, nem tudom, mit esznek a "normális" emberek... Aztán ma este, amikor 9-kor feljöttem a szobámba meló után, elkezdtem olvasgatni a neten. És közben sok dolog eszembe jutott:
- Nyavajgok, hogy már nem tudom, hogyan/mit egyek. Ahelyett, hogy hálás lennék azért, hogy van mit ennem, sőt még válogathatok is.
- Nyavajgok a sok hús miatt. Pedig egy éve még nem tehettem volna meg, hogy heti 3 kiló húst megvegyek.
- Kínlódom a munkahelyemen. Pedig rengeteg ismerősöm munkanélküli. És sokan odáig lennének, ha csak egy hasonló állást is találnának, ráadásul külföldön, mint az enyém.
- Fárasztó a számolás? A hugim kisfia a nyáron cukorbeteg lett. Attól a naptól fogva neki a számolás jelenti az életet, ha tetszik neki, ha nem, amíg csak él. Nincs választása. Nekem van.
- Előre főzni jó dolog: nem kell minden nap órákat a konyhában tölteni.
- Aggódom, hogy egy helyben topogok? Bakker, egész nyáron bikiniben voltam strandon, és és kirojtososdott rajtam a fehér RÖVIDNADRÁGOM! Mi ez, ha nem fejlődés? :)
- Megjegyzések az életmódommal kapcsolatban? Mindig lesz valaki, akinek lesz kifogásolnivalója.
- Az edzéseket nagyon szeretem. Mint ahogy az olvasást, a folyamatos tanulást is.
- A krémesből fél is elég lenne, mert annyira nem szeretem.
- Pizzát, igai, istenien finom pizzát életemben egyszer ettem, Dél-Tirolban, amikor ott dolgoztam. Fölösleges lenne egy utánzatot betermelnem.
- A kóla jöhetne ;)

Summa summárum: jól vagyok. És igenis folytatom. Csinálom a tőlem telhető legjobban, és új célom is van, mert tudom, hogy így sokkal szakszerűbben és hamarabb célhoz érnék: személyi edzővel edzeni. Mert kell, hogy valaki megmondja a tutit, hogy kihajtsa belőlem a lelket is, hogy szakmailag tutker hátteret adjon. Shaun T. sajnos nem ér rá jövő nyárig. ;)



Edzés délután volt.

1. -10 perc bemelegítő kocogás
    - 10 perc bemelegítés

2. 5 perc T25/Cardio

3. - fekve nyomás 2x8
- áthúzás 2x8
- evezés 2x8

4. 5 perc T25/Cardio

5. - jó reggelt gyakorlat 2x8
- melltől tolás 2x8
- lábtolás 2x8

6. 5 perc T25/Cardio

7. - térdhajlítás 2x8
- térdnyújtás 2x8

8. 5 perc T25/Cardio

9. - könyökhajlítás állva 2x8
- könyöknyújtás állva 2x8

10. 5 perc T25/Cardio

11. - hasprés lábemelésekkel 3x20
- törzshajlítás oldalra 2x8

12. 5 perc T25/Cardio

13. Nyújtás

Étek

R.: rántotta, 2 pufi rizs, tea
T.: tonhal saláta (150g tonhal, 33g rizs, 150g vegyes saláta)
E.: pulykapörkölt (150g hús, 20g vöröshagyma, csöpp olaj, só, bors), 150g vegyes saláta, 33g rizs
U.: ld. ebéd
V.: rántotta, tea, 3 pufi rizs.

Folyadék: hát lehetne sokkal több is...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

15 megjegyzés:

  1. Én nagyon irigylem a kitartásodat, és szerintem még sokan vannak ezzel így!! Szóval hajrá!

    Viszont csak halkan jegyzem meg: ha ennyire elfáradtál mentálisan (velem is volt ilyen, bizony, kemény dolog ez az életmódváltás!)szerintem igazán megenengedhetnél magadnak néha-néha 1-2 szelet pizzát. Vagy amit megkívánsz.

    Komolyan, hidd el, előrébb vinne. (persze ez csak az én véleményem) Nem lehet mindig 100%-osan tisztán enni, mert egy idő után tényleg becsavarodik tőle az ember.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bella, köszi :) És tudod mit? Ha rájövök, mi az, amiből IGAZÁN NAGYON-NAGYON SZÍVESEN ennék pár falatot, meg(t)eszem ;) :)

      Törlés
    2. Helyes, helyes! Na de tényleg ne érts félre, nem akarlak én egyébként rosszra csábítani. Kitartást!! :)

      Törlés
    3. Neeem, nem csábítasz rosszra! :) És köszönöm :)

      Törlés
  2. Minden szavaddal egyetértek. ...ma ugyanez volt nálam is.....epp azon filoztam lassan inkább már pszichológus kell..... Az edző valóban nagyon sokat számít. ..eszembe se jutna akkora súlyokkal dolgozni, de o tudja , hogy az már mehet. Meg egy jo edző, pont az ilyen mélypont okon is atsegít...Ez is meglesz! Tudom, mert amit eldontesz az úgy is lesz! Pussz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval te is??? Komolyan sokszor azt gondolom: tiszta gyagya vagyok, és egyedül én ilyen szerencsétlen... Én már nem járok csoportokba, csak nagyon ritkán (FB), egyesek annnnnyira tökéletesek, hogy icicpicinek érzem magam mellettük. De van 1-2 jó hely, ahol szeretek olvasni :) Pozitívak, lelkesek, semmi kioktatás, csupa segítő szándék. Ráadásul a sors sodort oda, nem kerestem, nem jelentkeztem, megtalált. Istenem, egy személyi edző :) Jól jött most ez az új cél, van egy új lépcsőm a mennyek kapuja felé ;)
      Te hogy rendez(t)ed le magadban a dolgot?

      Törlés
  3. Nagyon örülök, hogy ezt az utat választottad! Igen, érezni lehetett az írásaidből, hogy mit érezhetsz belül, én legalábbis úgy éreztem, kissé kezdesz beleőrülni a dolgokba, miközben nem akarod feladni, és nem is csodálom!!! De örülök, hogy még így is képes vagy elvonatkoztatni a dolgoktól és kívülről szemlélni a helyzetet. Egy jó edző RENGETEGET segíthet, és utána már magad is tudod majd, mit kell tenned. Engem is egy edző indított el az úton. Munka nélkül voltam, de volt némi spórolt pénzem, és - igaz, vidéken és nem drágán - de a legjobb edzőre találtam rá, aki maximálisan odafigyelt rám, edzéseken MINDIG ott volt 100%-ban, mentálisan is. Rengeteget fejlődtem általa, és ha kétszer ennyibe került volna, akkor is ezerszer megérte volna. Igen, azóta visszaköltöztem Budapestre, és más emberek edzéseire járok, és nem olyan sűrűn, mint vele (heti 4 személyi+2-3 csoportos funkcionális edzés), de megadta az alapot, látom a változást, másképp áll minden ruhám, és ezerszer jobban érzem magam. Igen, még mindig sokat szeretnék változtatni, és le akarok adni kb. 6 kilót, DE nélküle nem jutottam volna egyről a kettőre. Vannak emberek, akik igénylik ezt a fajta támaszt, és nincs ebben semmi rossz, te EGYEDÜL csináltad végig az utad és 21 kilóig meg sem álltál, és sosem adtad fel, de nem vagyunk robotok, elfárad a legacélosabb idegzet/test is, és ilyenkor nem szégyen segítséget kérni. És meglátod, óriási erőt fog adni és a változás fenomenális lesz!!! Ezt BIZTOS! Én nagyon szurkolok! Végre kimozdultál az engem kissé aggasztó mókuskerékből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dalida, tündér vagy! :) Még nem tudom, hogyan lesz edzőm, csak azt tudom, hogy akarom ;) Ahogy Te is leírtad, másoktól is azt hallom, hogy így érdemes. Nem volt egyszerű R. Rékától idáig eljutnom, de hiábavaló sem! :) (Hogy állsz a paleóval?)

      Törlés
  4. Juhéééé! Nagyon örülök a döntésednek!!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Hááát, öööö, ummm. :-) Szóval nagyjából tartom, de mostanában be-becsúszik a gabona, de még így sem tragikus a helyzet, de persze messze nem az igazi. Viszont ami most motivál, az az, hogy jön egy kedves nyersevő vegán toronyfutó barátom az USA-ból és vele mindig olyan jó együtt lenni, az ő étrendjén fogok most én is élni egy hétig. Amúgy is régóta érdekel szeretnék egy tudományos nyers vegán és palaeo összehasonlítást, most legalább lesz alkalmam és motivációm kipróbálni. Aztán pedig belevágok egy komoly paleo étrendbe, ugynais egy lány felhívást tett közzé a FB-on, hogy orvostanhallgató és a diplomamunkájához önkéntes paleosokat keres. Itt a felhívás, hátha téged vagy mást is érdekel. Szóval nem állok most úgy, ahogy kellene, de én sem adom fel, te is nagyon sok erőt adsz nekem, Mea!!!! Kösziii! és nagyon ügyi vagy!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, nyersevő, toronyfutó, vegán barát! :) Ez nagyon izgi! :) Szorítok neked! És köszönöm :)

      Törlés
  6. Közben
    kimaradt a link, és bocs a hibákért, gyorsabban gépeltem, mint azt ujjaim azt szerették volna. :-) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508163829266411&set=gm.279477925535031&type=1&theater

    VálaszTörlés
  7. VÉGREEEEEE!!!!! Erre várok ezer éve! Na, most meglátod, hogy igenis lesz előremozdulás! Olyan nincs, hogy nem lesz. Csak arra kérlek, ne csak heti 1x vagy 2x járj, mert az szerintem pénzkidobás. A lényeg, hogy egy JÓ és lelkiismeretes edzőt találj, és hogy kőkemény, de azért természetesen élvezetes, HIIT edzéseket csináljatok (szerintem, de ez persze nem mindenkire vonatkozik, nálam ez hozta a leggyorsabb eredményeket). Meg persze az istenverte kaja... ARGH!!!! Az előbbi jelző a mi mostani kapcsolatunkat idézi. De te ezt jól bírod amúgy is. Szóval mindig van tovább, nem adjuk fel, felejtsd el a DELETE-et! Kérlek! Nagyon várom az új fejezetet. Az igazi, végleges fejezetet, mármint az örök életre tartót! :-) Mindent bele!

    VálaszTörlés
  8. Hahaha, szépen elkerülte a figyelmememt, hogy régebbi bejegyzés, és a "fergeteseges jó" memóriámra természetesen nem támaszkodhatom, ezért nagy lelekesen megint válaszoltam. Furcsálltam ugyan a korábbi bejegyzéseket, de gondoltam, mindegy, nem kell mindent megérteni, inkább gyorsan írok. Lol, na, de akkor is így gondolom! Szóval, nagyon kérlek, örökre felejtsd el a törlést.

    VálaszTörlés