2012. október 23., kedd

Esti, summás

Rengeteget dolgoztam itthon ma is. Jó kis 4 napos hétvége volt... De legalább haladok.
 
Két napra megfőzve.
Kaja holnapra becsomagolva, a tea éppen készül.
Hihetetlen, de minden elmosogatva.
Edzés is megvolt.
Folyadék ma 3 liter felett :)
Becsomagoltam és a fagyasztóba tettem a saját készítésű müzliszeletet.
 
 
A kaja gyönyörűen tartva.
 
Dolgozom a belső egyensúlyon.
(Egyedül azért nem egyszerű. De ha belegondolok: rajtam kívül ki más tudná ezt megoldani?)

 
És nem adom fel.

 
Holnap jövök a beígért fotóval és az adatokkal.

Bölcs

"Felülemelkedhetünk minden rosszon, ha felismerjük, hogy csak addig van hatalma felettünk, amíg hiszünk benne. Ha megtapasztaljuk ezt az igazságot, szabaddá válunk."
 

Napi menü

Reggeli: 50 g kukoricapehely, tej

Bocsesz, megint ennyi maradt, mire fotóztam...
 
327 kcal, 10 g F, 55 g CH, 4 g zsír





Tízórai: 10 g mandula, 10 g mazsola, 1 turmix (fehérje)

 
195 kcal, 23 g F, 10 g CH, 7 g zsír

Ebéd: Minestrone (recept itt), zsömi
 
413 kcal, 25 g F, 42 g CH, 17 g zsír

Uzsonna: Tonhal saláta (recept itt)
 


107 kcal, 10 g F, 7 g CH, 3 g zsír

Vacsora: Nyúlragu, nokedli
446 kcal, 45.6 g F, 24 g CH, 19.5 g zsír

Összesen: 1488 kcal, 113 g F, 131 g CH (éreztem is, hogy kevés), 50.5 g zsír (ez meg kicsit sok).


Edzés

LMP: Hard core abs & Insanity: Core cardio and balance



A kép pont nem illik ide, de ez épp olyan kusza, mint a kis lelkem mostanság. Nem is ment a legjobban az edzés, de beleadtam mindent, amire képes voltam.
 
A Les Mills hasazás nagyon szépen átdolgoztatta a has összes izmát minden oldalról, jö kis törzs gyakorlatokkal fűszerezve.
 
Shaun T. is hozta a formáját, egyszerűen imádom ezt a bemelegítést, sőt ez az egész edzés nagyon szuper. Nem túl megterhelő, de azért vannak tagjaim, amik szét akarnak szakadni :)

Sajtos karaj


Alaprecept:

karaj+tej+reszelt sajt

# Végy annyi húst, amennyire szükséged van, fektesd egy tepsibe egy csöpp olíva olajon.

# Önts rá annyi tejet, hogy ellepje.
# Picit sózd vagy vegetázd.
# Reszelj rá annyi sajtot nagy lyukú reszelőn, amennyit szeretnél.
# Süsd sütőben nagy lángon, lefedve addig, amíg kábé a fele tej el nem fő.
# Fedél nélkül süsd tovább addig, amíg a sajt rá nem pirul a húsra.

Változat:

# Tej helyett használható laktózmentes tej (de ennek is van CH tartalma!) vagy kókusztej, cocomas kókuszsűrítmény vízzel higítva.

Frissítés: K. Erzsók ötlete: tej helyett tejszín és kis víz is szuper :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Recept: Mazsolás, diós répasaláta

100 g sárgarépát nagylyukú reszelőn tisztítás után lereszelek, hozzáadok 10 g mazsolát (előzőleg be lehet áztatni) és 5 g diót.

96 kcal, 2.4 g F, 15 g CH, 3 g zsír

Motiváció

A kihívás abban rejlik, hogy meg kell maradnod önmagadnak egy olyan világban, amely próbál olyanná formálni, mint a többiek.
 
 

Recept: Tonhal saláta

(restaurant-artemis-i-o.de)
 
 
Amíg Olaszországban dolgoztam, én voltam a salátakészítő is. Szinte minden nap gyártottam tonhalsalátát. Ott többféle salátalevélre kellett egy kis konzerv (olajos) ttonhalat tennem (az olaj nélkül), meghatározott koreográfia szerint paradicsommal díszíteni, lecsurgatni fehér vagy zöld salátaöntettel. Az egész tetejére 5 db fél fekete oliva bogyó került és hajszálvékonyra szeletelt hagymakarikák. (A kép illusztráció.)
 
Saját, itthoni változatom: vegyes salira nem olajos (most éppen zöldséges, a tegnapi maradéka) tonhal kerül, egy csepp majonéz, hagymakarikák.
 
107 kcal, 10 g F, 7 g CH, 3.4 g zsír


Minestrone a' la Boszi






"A „Minestra” annyit tesz olaszul, hogy leves. A Minestrone jelentése pedig „a nagy leves”, amely egy zöldségekkel teli ételre utal.

A minestrone leves receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden régiónak, minden évszaknak, és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben, például a római változatokban, van tészta, némelyikben nincs. Némelyik receptben több hüvelyes, káposzta, vagy zöldfűszer van. Liguriában például pestót adnak a leveshez, amely egy ízletes, bazsalikomos ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Gyakran készítik a hűtőben éppen megtalálható zöldségekből ezt a finomságot.

Szinte bármilyen szezonális zöldséget beletehetünk ebbe a levesbe. A lényeg, hogy a hozzávalókat rövid időközönként, a főzési időnek megfelelően adjuk a leveshez, hogy elkerüljük a hozzávalók túlfőzését." forrás

Hozzávalók és készítés:

# Pár apró kocka vöröshagymát 1 ek kókuszzsíron megpárolok.
# Erre ráteszek 180-200 g vegyes, apróra kockázott zöldséget, kicsit párolom.
# Felöntöm kb 100 ml paradicsomszósszal és kábé 100 ml vízzel.
# Fűszerezem: só, bors, oregano.
# Tálalás előtt a tányérba 50 g sajtot reszelek, erre merem a forró levest.

Tipp: Ha van rá keret,
  •  érdemes metélőhagymát is belekarikázni, nagyon jó ízt ad.
  • a tetejére jöhet 1-2 g parmezán sajt.

257 kcal, 19 g F, 13 g CH, 16 g zsír

Hús-vér motiváció 12

 
Ugye fölösleges másokhoz hasonlítani magunkat, mégis vannak, akiknek nálam sokkal nehezebb dolguk van, ha az alakváltásról van szó.
 
H. hiperobility izültekkel született, még mindig kontroll alatt áll.
13 évesen autoimmun pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizálták, 24 éve gyógyszert szed.
18 évesen szült, és 106 kilósra iperedett (az ő szavaival élve).
Ettől mindkét térde tönkrement, többször esett át emiatt műtéten.
 
Mit csinálnának ilyenkor sokan? Feltennék a kezüket, hogy ja, kérem: pajzsmirigy! Fogyni? Ugyan, nem bírják a térdeim!
 
És mitt tett H.?
Odafigyelt a kajára, mozogni kezdett, pl. futni, és most 56 kiló.
Megszűntek a mozgásszervi panaszai, és az orthopédusa büszke rá.
 
És érdemes megnézni a képeket is: egy csodaszép, roppant formás nőt varázsolt magából.
Láttam H.-ról képet, ahol a lánya mellett áll. Olyan csinos, vékony és fiatal, hogy ha nincs a lánya matróz blúzban, nagyon alaposan meg kell vizsgálni a fotót ahhoz, hogy az ember eldöntse, melyik az anya és melyik a lánya :)
 
Nekem is ramaty a bal térdem, de H.-tól is tanulva emiatt sosem mondom azt, hogy nem mozgok.
 
Amint H. példája is csodálatosan mutatja: lehetnek nehézségeink, lehetnek megoldhatatlannak tűnő egészségügyi problémáink, az, hogy hogy nézünk ki és hogy hajlandóak vagyunk-e ezért tenni is, egyedül a döntésen és a kitartáson múlik.
 
(Eddigiek itt és itt.)