Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2012. július 13., péntek
Vacsi
Nulla céhás palacsinta :)
Bizony, bizony, vacsorára palacsinta! Gyerekek, élni tudni kell, még ha fogyni akarsz, akkor is! Akkor meg főleg, ha szeretsz enni! Hát én szeretek. Ezért jó ideje megvadult vizsla módjára keresem és próbálom ki az olyan ötleteket, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ehessek, de bűntelenül, és amennyire lehetséges, természetes alapanyagokból.
Íme az egyik ász: ez a palacsinta!
Recept:
Előkészítem a következőket:
- 2 tojásfehérje
- fahéj
- folyékony édesítő
- a kis csodaserpenyőm
- tölteléknek való.
A tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon. Ha van türelmed, vagy nem várod meg az éhhalálhoz legközelebbi pillanatot, a hozzávalókat fel lehet verni. Sőt, ha van a mikródon crisp funkció, és nem félsz a mikrohullámok káros hatásaitól, ott is megsütheted.
Mivel volt bontott friss sajtom és málna lekvárom, ezeknek a keverékével tölTöttem meg a palit és már lakmároztam is. Egyébként sovány túróval vagy sűrűre kutyult fehérjeporral is töltheted. A legszigorúbb diétába is belefér. :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Uzsi
Mákos-meggyes joghurt
165 kcal, 6.8 g fehérje, 19.4 g CH, 8.3 g zsír
Gyerekeeek! Ha ettetek már mennyeit !!!
Ebéd
239 kcal, 2.9 g fehérje, 3.7 g zsír, 38.5 g CH.
Imádom a spenótot. Mindig is szerettem, már az ovis, majd a sulis menzai változatot is. Amióta magam készítem, kicsit megváltozott a szín, az íz, az öszetétel, de a lényeg maradt: imádom, ma is!
Spenótfőzelék, ahogy én készítem:
Előkészítem a következőket:
- 1 lábos
- a kis tapadásmentes serpenyőm
- 1 fakanál
- a kis edényfogóm
- a spenót (ma éppen fagyasztott verzió)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- pohárban kb 1 deci hideg víz
A fagyasztott spenótot kiolvasztva egy lábosba teszem, elkezdem melegíteni. Közben megcsinálom a rántást: a kis csodaserpenyőmbe beleöntöm az olajat, rá az apróra vágott fokhagyma, majd a liszt. Rózsaszínre pirítom. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a paparikát (ha nem veszem le a tűzről, a paprikától keserű lesz a cuccos), majd ráöntöm a hideg vizet, gyors kavarás után zutty a zöld trutyiba ;-), egy-két rottyantás és kész is!
Megjegyzés :
- Nem szeretem agyonfűszerezni.
- Isteni tej nélkül és az áztatott kenyér/zsömle nélkül is.
- Sokszor rántás nélkül készítem, akkor csak fokhagymát pirítok hozzá, és icipici tejjel felforralom a főzit. :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Tízórai
Igazán nem óhajtom a kedélyeket borzolni, de a mai tízóraim: csoki. :)
62 kcal, 4.8 g zsír, 6 g ch, 1.4 fehérje.
62 kcal, 4.8 g zsír, 6 g ch, 1.4 fehérje.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Blogindító
2012. július 13., péntek
Péntek, 13. Lehetne ennél alkalmasabb napot találni egy Boszorkánykonyha nevű blog indítására? Aligha hiszem. Boszorkánykonyha, mert a nagymamám azt szokta mondani: úgy főzök, mint egy boszorkány. Gyorsan, sokszor mások számára nem megszokottan, és mégis finomat :)
Péntek, 13. Lehetne ennél alkalmasabb napot találni egy Boszorkánykonyha nevű blog indítására? Aligha hiszem. Boszorkánykonyha, mert a nagymamám azt szokta mondani: úgy főzök, mint egy boszorkány. Gyorsan, sokszor mások számára nem megszokottan, és mégis finomat :)