2016. március 29., kedd

Hétfő, kedd

Szombaton:


Vasárnap:


Amikor 11-én hazajöttem Németországból:


Az egész 11-i héten:


"Egyszer":


Blabla...


Kedves Naplóm, enyhén szólva elszállt velem a ló az evést illetően. Nem bánom egyetlen falatját sem. Csak azokat a falatkákat, amik "érzelmi evésből" adódtak, azaz, amikor a lelkiállapotom rendezése helyett választottam a -nem megfelelő- könnyebbik utat és betoltam némi boldogsághormont az arcomba. Azt se bánom, hogy a mérleg hétfőn olyan -nagy- számot mutatott, amit már nagyon régen nem. Az már kicsit zavar, hogy a nadrágomat alig tudom begombolni, mert kicsit szorít. Hanyagoltam az étkezési napló írását is, no de nem vesztettem vele semmit. A múlt héten lefutottam 39 km-t és volt két súlyzós edzés, ez a rész oké is. Megértem magamat, ez a szeretnékitthonelhelyezkedniderohadtulnemegyszerűmunkáttalálni helyzet csak egy szeglete az életemnek, de talán a legmegterhelőbb, persze korántsem jelenti azt, hogy el kéne hízni. (A fenti képekhez írtakkal nem minden esetben értek egyet, de passzolnak a témához, így kerültek ide.) Úgyhogy össze kell magam kapnom fejben, az alap problémát megoldani, nem mindenféle pótcselekvést végezni, főleg, ha az evésről van szó.

A hétvégi csajos húsvétolás után hétfőn reggelre úgy rendesen taccsra tettem az emésztőrendszeremet. Gyakorlatilag leállt szegény. Úgyhogy a "hallgass a testedre" elvet vetettem be. Ettem, ha éhes voltam, de csak akkor, sokat ittam (nagyon szomjas voltam hétfőn egész nap). Délután egyik pillanatban hihetetlen jókedvem volt, a másikban sírtam. Csak úgy, minden ok nélkül. Ez ment egy órán keresztül, amire rájöttem: a hormonok játéka ez. Ránéztem a naptárra: naná: télapó. Meg is érkezett kora estére. Ekkor engedélyeztem magamnak 10 deka sós mogyit és 2 pohár cukormentes kólát. De nem többet. Mellé desszertnek jött a fájdalomcsillapító, hogy ne kelljen fetrengenem. Bekuckóztam az ágyamba és filmmaraton volt alvásig.

Kedden desszerttel kezdtem: fájdalomcsillapítóval. És még 3x a nap folyamán. Úgyhogy nagyon punyis nap sikeredett, jó ez így, örülök, hogy most nem kellett dolgoznom így, mint egy hónapja. Délelőtt elkészült végre a régóta tervezett tiramisu. Jó, hogy pont ma: az értékei szép ketosak, és az édességvágyamat is kedvesen csitította. Nem számolok makrokat, de kíváncsiságból megnéztem, tegnap is, ma is belefértem a "keretembe". De ez csak egy dolog. Amúgy kellemes dolgokat is csinálok a hasznosak mellett, például két könyvet is olvasok. Olvasni jó. És legkésőbb 21.30-kor net kikapcsolás, úgyhogy ezt gyorsan befejem még, aztán kikapcs.

Hétfő:
R: -
E: nagy adag húsleves sok répával
V: főtt sonka, torma, sajt, olívabogyó, főtt tojás, mogyi
Mozgás: -




Kedd:
R: -
E: rántotta (a tiramisuból maradt 6 tojásfehérjéből), párolt zöldség, 1 tiramisu
du.: 2 tiramisu
"V": mogyi
Mozgás reggel: App/1.




Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Tiramisu

Nem tökéletes. Mert a tökéleteset a Főnök készítette Olaszországban, a konyhán, ahol dolgoztam. Mi, melósok szó szerint ölre mentünk azért, hogy megkaparintsuk a tiramisus tálat és ujjacskáinkkal kinyalhassuk belőle a mini kis maradványokat. Szóval nem tökéletes. De tiramisu. És simán ehetem. Juhé! :)

Hozzávalók (6 adaghoz)


Ehhez készítünk kb 1.5-2 dl erős kávét, amibe ízlés szerint rum aromát keverünk.


2. krém


Hozzávalók a krémhez:


# 6 tojás sárgája # 2 ek édesítőszer (én eritritet használtam) # 200g sajtkrém (én hajdúságit használtam) # 120ml tejszín # vanília aroma # 2 púpos tk étkezési keményítő

Elkészítés:

# Egy üvegtálba teszem a 6 tojássárgáját.
# Hozzákeverek 2 ek eritritet és 2 tk étkezési keményítőt.
# Gőz fölött 10 percig kevergetem a mixet.
# Közben felverem a tejszínt (bal kézzel kevertem a mixet, jobb kézzel készült a tejszín).
# A gőzről leveszem a tálat, a tojásos mixhez keverek 200g krémsajtot, majd a felvert tejszínt és a vanília aromát.

A tiramisu összeállítása:


# A babapiskótát 2x12, azaz 24 darabra vágom.


# Nekem 2 kisebb és 1 nagyobb műanyag edényem volt, így ebben készült a 6 adag sütemény. Egy adaghoz először 3 db babapiskótát teszünk a tál aljára, meglocsoljuk a rumos kávé kis részével.



# Erre kerül egy adag krém (nekem 4 ek-nyi volt).


# Erre még egy sor babapiskóta (3 db/adag), ezt is meglocsoljuk a kávéval.



# És erre újabb adag krém.



# A tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.



# Hűtőbe tesszük, pár óra múlva tálalható.


Megjegyzés:

# Mascarponéból biztosan finomabb, így viszont olcsóbb. És finom.
# Érdemes jó minőségű vaníliát használni, de a "gagyival" is finom.
# A krémhez majd ki kell találnom valamit, amivel stabilabb lesz. Így sem folyik, de nem az igazi.
# Rettenetesen krémes és finom!
# A 6 tojásfehérje se veszett kárba: azt ettem sütve ebédre párolt zöldséggel.

1 adag tiramisu tápértéke (babapiskóta+krém): 291 kcal, 16g F, 4g CH, 23g zsír


Ketogén étrend: Hogyan kezdjem? itt

Ketogén étrend: amit ne egyél itt

Ketózis itt
Ketogén étrend: alapok itt
Segítség a Keto kalkulátor használatához itt
Ketogén étrend: alapanyagok itt
Keto kalkulátor itt
Keto: ajánlott és nem ajánlott édesítőszerek itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Babapiskóta


Hozzávalók:

# 60g mandulaliszt # fél mk sütőpor # pár csepp citromlé # negyed mk só # 3 tojás # 2 ek (por alakú) édesítőszer # vanília aroma # mandula aroma 



Elkészítés:

# A tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem.
# A tojások sárgáihoz minden hozzávalót hozzákevertem.
# A masszába került a felvert tojásfehérje.
# Sütőpapírral bélelt 2 db kenyérsütő formába öntöttem a masszát fele-fele arányban.
# 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.



Facebook oldal: Boszorkánykonyha