2015. január 24., szombat

Szombat (Mo. 14/6.)

Piac, város után itthon pakoltam, garázsvásároztam. Tettem fel CD-ket is az albumba. És sok mindent kidobtam. Gondolkodás nélkül. Egyedül ezt a kis angyalt fogtam sokáig a kezemben és nem tudtam kidobni.

Nagyon tompa és fáradt voltam, az éjjel ugyanis "buli" volt az emeleten a kisbabás családnál. Nem akarom túlragozni: a pasi és a nő verekedett, ordítozott; a pasi ki akarta lökni a nőt az ablakon, sikoltozás a köbön, mellette a két gyerek (pár hónapos és 3 év körüli) üvölt. Az egész lépcsőház fent volt... Éjfél után aztán csönd lett...



E: vagdalt, sült zellerhasábok, saláta, krumplipüré.


És desszert: somlói.


Snack délután: kornspitz karikák fűszeres sajtfalatokkal.


V: 2 kis vajas kornspitz.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Hamis somlói

Egy ebédfőzés közben jött az ötlet: kellene valami desszert.
Legyen "somlói".

Sütöttem egy tésztát:

- 8 tojás
- 8 ek szezámmagliszt
- 2 ek lenmagliszt
- 6 ek gesztenyeliszt
- 1 púpos ek útifűmaghéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- csöpp só
- csöpp eritrit.

180 fokra előmelegített villany sütőben 20 percig sütöttem.


Majd felolvasztottam étcsokit gőz fölött egy csepp olajjal és vízzel.


A tésztát felkockáztam.


Kis tálkákba került a tészta.
A csokit jól felhigítottam vízzel, tettem hozzá rum aromát.
Lelocsoltam vele a tésztakockákat.



Hab is készült: cocomas kókuszsűrítményt habfixálóval felvertem.
Ez került a tetejére.
És a sűrűbb csokiból pár csepp.


Nagyon gyorsan kész, mennyeien finom!


A csokikrém készülhet kakaópor, eritrit, víz és kis cocomas keverékéből is.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha