2014. április 18., péntek

Út a cél felé / 26. nap

Nagyon jó alvás után viszonylag értelmesen ébredtem, és mivel ma főzés-kis utazás a program, megint csak nem volt kérdés, hogy reggel frissiben megcsinálom az edzést.

Les Mills Pump / 3. nap / Pump challenge


20 perc az egész, mégis azért van vele munka. 15 perc bemelegítéssel kezdtem. Ez mindig az edzésmesteres, Szűcs Ildikóval, videóról, mert rendesen átmozgat, teljesen, ténylegesen bemelegíti, felkészíti a testet a mozgásra. Aztán jöhetett a súlyzózás. Emeletem a súlyokon néhol: váll 1 kg helyett 2 kg-mal ment ma. Aztán nyújtás, szintén az EAP-os, 10-12 perc, ez most fejből. Ezerszer csináltam már, kívülről tudom.

Jöhetett a reggeli: 30g zab, fél adag fehérjepor, fél banán, fahéj.


Délelőtt főzés volt.

Zöldségleves és spenót. A spenótot frissen vettem a piacon. A fő eret letéptem a levelekről, hogy véletlenül se lehessen kesernyés a főzelék.


Aztán megmostam és a legnagyobb lábosomban átfonnyasztottam.



Leturmixoltam, készítettem egy szezám- és lenmaglisztes, fokhagymás rántást kevés őrölt piros fűszerpaprikával, ezzel összerottyantottam, sóztam, borsoztam, natur vegetáztam. És isteni finom és krémes lett (kép az ebédnél).

Tízórai: 1 kiwi, 1 ek mogyoróvaj.


Majd átmentünk Dunaszekcsőre, a leomló löszfalat szerettük volna megnézni. Igaz, hogy lezárták és nem lehet bemenni, de közben gyönyörű helyeken jártunk, csodaszépséges dolgokat láttunk.





















1823-as ház!






Jó egy órás barangolás után ebéd: vegyes zöldség leves...


... és spenótfőzi 200g sült csirkével.


Aztán aludtam jó 3 órát.

Majd uzsonna: hatalmas adag gombás saláta.


A vacsora 125g laktózmentes túró volt 80g laktózmentes joghurttal, fahéjjal, édesítővel, 10 szem mandula.


(1391 kcal, 120g F, 95g CH, 57g zsír.)

Holnap utazom, a napi kajám már bedobozolva ;-)

Gombás saláta


Szokás szerint egy egyszerű és nagyon finom saláta.

Hozzávalók:

- 1 kis fej fejes saláta
- 250g csiperke gomba
- 1 hónapos retek
- balzsamecet
-tökmagolaj
- himalája só- őrölt fekete bors.

Készítés:

A salátát leveleire bontottam, megmostam, darabokra tépkedtem.
A gombát sóval, borssal pár perc alatt megpároltam.
A retket megmostam, felkarikáztam.
Tányérra helyeztem a zöldségeket.
Megsóztam, leöntöttem kevés balzsamecettel és tökmagolajjal.
Kész.

107 kcal, 10g F, 13g CH, 3g zsír

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Spenót főzelék friss spenótból


Ha lehetőségem van rá, friss levelekből készítem el a spenót főzeléket. Most a piacon sikerült vennem.

A nagy levelekről lefejtettem a fő eret, nehogy véletlenül is kesernyés legyen a főzelék.


Majd hideg vízzel megmostam a zöldséget.


Az egy kilónyi levélből kb. fél liternyi főzelék lesz, mégis, hogy egyszerre tudjak dolgozni vele, a legnagyobb lábosomba tettem fel a tűzhelyre.


Pár perc alatt nagy lángon átfonnyasztottam.

Majd leturmixoltam.

Készítettem egy kisebb lábosban egy rántást:
- kb 1 ek olivaolajat
- kb 1 ek szezámmag lisztet
- kb 1 ek lenmag lisztet
- 5 gerezd fokhagymát
összepirítottam.
Nem szabad sokáig, csak amíg kicsit összeáll, mert a lenmag liszt hajlamos odasülni, és akkor kesernyés lesz az íze.
Levéve a tűzről hozzáadtam 1 tk őrölt piros fűszerpaprikát. gyorsan összekevertem, ráöntöttem kb 1 dl hideg vizet. Gyors keverés után visszaraktam a tűzhelyre, ráöntöttem a turmixolt zöldet, összerottyantottam. Sóztam, borsoztam, natur vegetáztam (nagyon sok fűszert képes magába szívni), kész. Csodásan krémes és nagyon finom.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha