2014. január 4., szombat

67. nap

 
 
Edzés
 
Reggel:
 
1. bemelegítés
 
2. a: négyütemű fekvőtámasz (40mp munka, 20mp pihenő)
2. b: hasprés (40mp munka, 20mp pihenő)
10 kör
 
3. nyújtás (teljes test)
 
 
Étkezések
 
 
Reggeli:
 
- 65g tonhal
- 1 paradicsom
- 5g túró (lakt. mentes)
- 1 szelet lenmag kenyér
- 1 kis alma
- fél liter zöld tea
 
Tízórai:
 
100g bogyós gyümölcs
 
Ebéd:
 
- brokkoli csírás vegyes saláta
 
Uzsonna:
 
- 100g túró (lakt. mentes)
- marék mandula-mazsola
 
Vacsora:
 
- gombaszószos tészta (50g fitt tészta)
 
Folyadék: 1 liter víz, 1 liter tea

Édesburgonya püré

Az édesburgonyát (fejenként 100g) meghámoztam, feldaraboltam, vízben megfőztem. Amikor megpuhult, leöntöttem a vizet, a krumplit a kis konyhai mixerembe tettem. Megsóztam (himalaja), őrölt fekete borssal megszórtam, majd egy ek kókuszsűrítménnyel együtt összeturmixoltam.

Gombaszószos csirkemellel és brokkoli csírás vegyes salátával tálaltam.

Egy egyszerűbb, de szintén finom édesburgonya püré receptet itt találsz.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Gombaszószos csirkemell

A csirkemellet (1 főre 200g nyersen mérve) apró, falatnyi darabokra vágtam, kevés kókuszzsíron, nagy lángon, mindkét oldalán fehéredésig sütöttem. Sóztam (himalaja), borsoztam (őrölt fekete bors), vegetáztam (natur vegeta), majd annyi vízzel felöntöttem, hogy félig ellepje. Hozzáadtam a megtisztított, darabolt csiperke gombát (fejenként 200g). Közepes lángon addig főztem, amíg épp egy kicsi leve maradt. Ekkor 1 mk étkezési keményítőt összekevertem egy kis tálban kevés hideg vízzel, majd a húsra öntöttem. Gyors keverés után kész is.

Édesburgonya pürével és brokkoli csírás vegyes salátával tálaltam.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha