2012. július 21., szombat

Vacsora

Mai vacsim is egy fehérjeturmix volt. De hogy ne maradjatok ötlet és recept nélkül, íme: így készül egy A. B. lakoma :))

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Uzsonna: Meggyes zabkása

Meggyes zabkása
(P. fotója)




40 g zabpelyhet kétszeres mennyiségű vízzel 2 percre mikróba tettem, kis édesítőt, vaníliás fehérjeport és fagyasztott meggyet (100 g) tettem bele. Egy keverés után a forró kása felolvasztja a meggyet, a jéghideg gyümölcs pedig ehetőre hűti a kását. Nem nagy boszorkányság :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Ebéd

1 db túrós palacsinta, 1 (tízórairól maradt) alma



Facebook oldal: Boszorkánykonyha




Tízórai és játék

Alma lett volna a tízórai, de annyira belemerültünk a játékba, hogy elszállt az idő... Az almát ebédre ettem meg.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Reggeli 2

Reggeli: 1 kornspitz, sonka, paprika



+ fehérjeturmix


Facebook oldal: Boszorkánykonyha



Paprika

Az inkák is ismerték, Kolombusz orvosa hozta magával Amerikából, hazánkba a törökök hozták a 16. században, Szentgyörgyi Albert fedezte fel benne a C vitamint, van csípős, van kaliforniai...



Baldachinos paprikáim



Hogy mire jó azon kívül, hogy finom? Foghúsvérzésre, fogínysorvadásra, krónikus fáradtság ellen, élénkíti az anyagcserét, trombózisgátló, megakadályozza az érelmeszesedést...

Szépülni szeretnél? Használj paprika tartalmú szereket, hiszen regeneráló, kötőszövet-erősítő, tisztító, bőrpezsdítő hatása is van.

100 grammja tartalmaz: 1.2 g fehérjét, 0.2 g zsírt, 4.8 g CH, 9 mg kálciumot, 22 mg foszfort, 213 mg káliumot, 13 g nátriumot, 0.7 mg vasat: És a vitamintartalma: 420 mg A vitamin, 128 mg C vitamin, és B1 és B2 vitamint is tartalmaz.

Miért jó enni? Én pl. szeretem. De ha csípős paprikát eszel, az íze csökkenti az étvágyat. :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Motiváció


Nem az a kérdés, hogy tudod-e, hanem hogy akarod-e!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha